Co dzisiaj zrobić na obiad? Schabowe były w poniedziałek, mielone we wtorek, kurczak w środę... A teraz czas na wyśmienitą węgierska potrawę przygotowaną na bazie Sosu węgierskiego z pieczarkami Dawtona.
Czasami bywa tak, że brakuje pomysłów na obiad a wspólne posiedzenia przy stole, tak jak podawane ciągle te same dania staja się baaaardzo monotonne. Co zrobić, aby nieco ożywić kulinarną atmosferę w domu? Warto zainteresować się kulinarnymi specjałami, na które pomysły można zaczerpnąć z książek kucharskich innych krajów. Przepisów na mniej lub bardziej egzotyczne dania nie brakuje, jednak często okazują się one skomplikowane i czasochłonne w przygotowaniu albo składniki potrawy są trudne do zdobycia a przecież nikt z nas ma czasu ani na bieganie po sklepach w poszukiwaniu egzotycznych przypraw ani tym bardziej na spędzanie połowy dnia w kuchni. I co wtedy? Czy należy zrezygnować z kulinarnych podróży po świecie, poddać się i powrócić do monotonnych kotletów? Nic z tych rzeczy! Rozwiązanie jest proste! Firma Dawtona doskonale wie jak zadbać o to, aby obiady w twoim domu nigdy nie były nudne i proponuje taką ilość gotowych, aromatycznych sosów, że naprawdę nie wystarczy ci dni w tygodniu żeby upichcić tyle obiadów. W ofercie Dawtona znajduje się aż osiem różnych sosów inspirowanych kulinarnymi klimatami innych krajów, począwszy od Meksyku a na Włoszech kończąc. Tym razem skupimy się na Sosie Węgierskim. Najbardziej charakterystyczna i absolutnie niezastąpiona w kuchni węgierskiej jest papryka, to właśnie ona absolutnie króluje na węgierskich stołach. Jest nawet takie powiedzenie mówiące o tym, że węgierska gospodyni przygotowując posiłek najpierw stawia na stole słoik z papryką i dopiero w drugiej kolejności zastanawia się co do niej dobrać.
I ty możesz stać się taką węgierską gospodynią tylko, że zamiast słoika z papryką możesz wykorzystać słoik z gotowym Sosem Węgierskim Dawtona. Dodatkowo wcale nie będziesz musiała się zastanawiać nad resztą potrawy, ponieważ na etykiecie słoika znajdziesz przepis na iście węgierskie danie. W skład Sosu Węgierskiego Dawtona wchodzi nie tylko pokrojona w kostkę papryka, ale także pomidory, pieczarki w grubych plasterkach oraz aromatyczne zioła doskonale podkreślające smak sosu. To wszystko sprawia, że sos jest bogaty i gęsty, więc można go spożywać bez potrzeby urozmaicania warzywnymi dodatkami. To niebywała zaleta Sosu Węgierskiego Dawtona, który dzięki temu jest idealny do komponowania szybkich dań. Dla tych, którzy mają odrobinę więcej czasu na przygotowanie posiłku Sos Węgierski Dawtona może być bazą, która po urozmaiceniu innymi składnikami stanie się prawdziwie sytym, naszpikowanym dodatkami, pysznym sosem doskonale pasującym do ziemniaków lub placków ziemniaczanych.
Zaproś smaki świata do swojego domu a przekonasz się, że codziennie możesz poczuć się przy własnym stole jak w aromatycznej, pełnej doskonałych smaków podróży kulinarnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz