Catering dietetyczny – wygoda czy zdrowy rozsądek?
Autor: Jaspis
Nie oszukujmy się, nasze społeczeństwo jest otyłe. Za otyłość uważa się sytuację, w której tkanka tłuszczowa stanowi więcej niż 25% całkowitej masy ciała u kobiet oraz 20% u mężczyzn.
Każda z osób otyłych chociaż raz próbowała schudnąć – to fakty. Są również ludzie, którzy przez systematyczność w odżywianiu dbają o swoje zdrowie. Pisząc o systematyczności, mam tu na myśli sytuację, w której dana osoba odżywia się zdrowo i regularnie. Ułożenie takiej diety bywa bardzo często trudne, a w połączeniu z monotonnym menu wielu nie wytrzymuje takiej diety - rezygnuje.
Doskonałym rozwiązaniem są wtedy firmy cateringowe. Od niedawna można zaobserwować, jak zmienia się ich podejście do osób chcących prowadzić zdrowy styl życia. Powstało wręcz nowe określenie takiego cateringu jako catering dietetyczny. W wielu takich przypadkach, gdzie ktoś znajduje lukę na rynku, a nowe nazewnictwo to jedynie chwyt marketingowy, a w przypadku cateringu dietetycznego jest to faktyczny stan rzeczy i profesjonalne podejście do tematu.
Firmy cateringowe zatrudniają dietetyków, którzy razem z szefami kuchni przygotowują najróżniejsze menu tak, aby było ono zróżnicowane przez cały tydzień. Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne, ponieważ taka firma dowozi śniadania, obiady i kolacje na wskazany adres. Niektóre firmy idą nawet dalej i przy stałej współpracy zdrowe śniadanie wręcz czeka w specjalnych torbach pod Twoimi drzwiami.
Czy to lenistwo w przygotowaniu posiłków ma jakieś usprawiedliwienie? Tak! Stosunek jakości przygotowywanych produktów do ceny jest idealny. Ludzie żyją szybko i nie mają czasu na poświęcenie godziny czy dwóch każdego dnia na przygotowywanie potraw. Rozwiązaniem jest zdrowa żywność przygotowywana przez specjalistów. Osobiście polecam to rozwiązanie, ponieważ sam z niego korzystam.
Redjasper
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz